Ga naar mijn FacebookpaginaGa naar mijn LinkedInpaginaGa naar mijn Twitterpagina

Bedrijfsmassage

TouchPro® Stoelmassage. Dit wordt ook wel Bedrijfsmassage genoemd omdat de masseur of masseuse de bedrijven bezoekt om ter plaatse een stoelmassage te geven.

Wat is nu eigenlijk een stoelmassage?

Een stoelmassage is een uitgebalanceerde reeks massagehandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van een drukpunttechniek. De massage duurt 15 minuten waarbij hoofd, nek, schouders, rug, heupen, armen en handen worden behandeld. Vooraf worden er een aantal vragen gesteld om te kunnen bepalen of er tot de massage kan worden overgegaan. De totale behandeling zal daarom ongeveer 20 minuten in beslag nemen.

De behandeling wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal voor dit doel ontwikkelde stoel. Tijdens de behandeling wordt er geen gebruik gemaakt van massageolie. Dit betekent dat u gewoon uw kleding kunt aanhouden.

Waarom een stoelmassage?

Een stoelmassage wordt ervaren als een zinvolle onderbreking van de dagelijkse werkzaamheden. De massage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten. Echter, het zal bij een regelmatige behandeling preventief werken tegen stress- en RSI/CANS klachten. Stoelmassage wordt daarom ook gezien als arbo-ondersteuning. Daarnaast werkt het motiverend want een stoelmassage wordt vaak ervaren als een “schouderklopje” van de werkgever.

Waar wordt een stoelmassage uitgevoerd?

Meestal in een wat rustiger gedeelte binnen het bedrijf. De locatie is vooraf in overleg te bepalen. De stoel neemt niet veel ruimte in beslag. Als de masseur er vrij omheen kan lopen is dat al voldoende. Een aparte kamer heeft absoluut de voorkeur.

 

 Copyright © 2017 Praktijk Turn Around.