Praktijk Turn Around

triggerpoint therapie - dry needling - massagetherapie

Bindweefselmassage

Spinale Segment Therapie

Bindweefselmassage is een onderdeel van Spinale Segment Therapie. Door behandeling van het bindweefsel wordt er via het zenuwstelsel invloed uitgeoefend op dieper gelegen weefsels. Omdat het lichaam via het zenuwstelsel verbonden is met het bindweefsel kunnen storingen in de dieper gelegen weefsels aan de oppervlakte zichtbaar worden.

Deze therapie valt onder de zogenaamde reflexzône therapieën.

Diverse behandeltechnieken

Met behulp van verschillende technieken kan d.m.v. het prikkelen van de zenuwen, de organen, de spieren en de gewrichten worden beïnvloed en behandeld. Plaatsen die te pijnlijk zijn om rechtstreeks aan te raken kunnen indirect worden behandeld. Bindweefselmassage kan (vooral in het begin) behoorlijk gevoelig zijn.


Het meest gevoelige onderdeel van Spinale Segment Therapie is een Periostmassage (behandeling van het 'beenvlies'). Deze techniek wordt o.a. gebruikt om het herstel van een gebroken/geblesseerd bot te bevorderen. Ook de zgn. ‘rest-pijn’ na een breuk te kan worden verminderd en zelfs volledig verdwijnen.

Behandelplan

Een eerste behandeling zal vooral bestaan uit een intakegesprek en een analyse van het bindweefsel. Verder zal er aan het eind van het eerste bezoek aan de hand van de analyse een behandelplan worden opgesteld.

Wanneer een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage kan worden toegepast als aparte behandeling of in combinatie met een sportmassage. Dit hangt af van de eventuele klachten en de gemaakte analyse en het behandelplan. De masseur zal zijn behandeling altijd naar de situatie aanpassen.

Wanneer niet?

Een bindweefselmassage kan niet worden toegepast (de eerste dagen/weken) na een spierscheuring, bij een ontsteking of huidwond. Koorts wordt ook als een contra-indicatie gezien.

Waar?

In de massageruimte van Praktijk Turn Around. Het adres en de routegegevens van de locatie kunt u vinden bij de contactgegevens. De massageruimte is optimaal ingericht voor het ontvangen van een bindweefselmassage. Handdoeken en/of badlakens zijn in de praktijk aanwezig.

Het uurtarief voor een bindweefselmassage kunt u vinden op de tarievenpagina. Wilt u meer weten over de bindweefselmassage? Neemt u gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of maak een afspraak en bel 06-49600740 of 070-3851875.

Meer over een ontspanningsmassage.