Praktijk Turn Around

triggerpoint therapie - dry needling - massagetherapie

Shiatsumassage

Shiatsu betekent letterlijk “vingerdruk”. Maar de massagetechniek is meer dan alleen druk geven met de vingers. Het is vooral bedoeld om je “lekker in je vel” te laten zitten. Hierdoor krijg je meer energie en plezier in het leven.

Shiatsu is oorspronkelijk ontstaan in het oude China maar verder ontwikkeld in Japan. Deze massagevorm wordt al zo’n 3000 jaar toegepast. Het heeft veel overeenkomsten met de acupunctuur, alleen wordt er geen gebruik gemaakt van naalden maar van een gedoseerde druk met vingers, voeten, knie of elleboog. Shiatsu wordt ook wel “acupressuur” genoemd.

Geschikt voor?

Eigenlijk voor iedereen. De Japanners spreken van de yin en yang die in evenwicht zijn. Vrij vertaald wordt hier de balans tussen lichaam en geest bedoeld. De shiatsumassage helpt hierbij. Als de behandeling op regelmatige basis plaatsvindt kunnen lichamelijke klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Je kunt stellen dat deze massage zorgt voor een energiebalans in het lichaam.


Hoe ga ik te werk?

Voorafgaand aan een eerste behandeling zal er een intakegesprek plaatsvinden. Het is voor voor mij belangrijk te weten of er eventueel beperkingen zijn. De behandeling kan dan worden aangepast. Uiteraard wordt alle informatie strikt vertrouwelijk behandeld.

De behandeling vindt plaats op een daarvoor bestemde massagetafel. Er wordt geen olie gebruikt. Het advies is om makkelijk zittende kleding aan te trekken. Een deel van de behandeling zal, afhankelijk van de eventuele klachten, op de blote huid plaatsvinden. De behandeling bestaat uit strekkingen en er wordt druk uitgeoefend op de energiebanen die over het lichaam lopen.

Waar?

In de massageruimte van Praktijk Turn Around. Het adres en de routegegevens van de locatie kunt u vinden bij de contactgegevens. In een voor Shiatsu ingerichte ruimte kunt u op een ontspannen manier de Shiatsumassage ervaren.

Het uurtarief voor een Shiatsumassage kunt u vinden op de tarievenpagina. Wilt u meer weten over de Shiatsumassage? Neemt u gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of maak een afspraak en bel 06-49600740 of 070-3851875.

Meer over een stoelmassage.